Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Energieleveranciers in de fout met prijsverhogingen?

03-03-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
21524 keer bekeken
  •  
uitz_promo_20230303

Een uitspraak van een kantonrechter in een zaak tegen Vattenfall kan mogelijk grote implicaties hebben voor de energiemarkt. De tekst in het contract op basis waarvan het energiebedrijf dacht haar prijzen te mogen wijzigen is volgens de rechter te onduidelijk. En daarom is er een streep gezet door een recente prijsverhoging. Volgens juristen kan dit gevolgen hebben voor veel meer prijsverhogingen mogelijk tot jaren geleden. Het probleem speelt vermoedelijk ook bij meer energiebedrijven omdat de tekst in het contract sectorbreed is gebruikt. Hoe zit dat precies? Dat zie je in Kassa.

En dat is niet alles, we hebben nog meer voor je in de aanbieding.

Waarom worden burn-outs vaak niet gediagnosticeerd?

Steeds meer mensen zitten thuis met stressgerelateerde klachten. Zijn ze overspannen? Hebben ze een burn-out klachten ? Of iets anders? Het Centraal Bureau voor de Statistiek wil duidelijkheid en veranderde het begrip burn-out in werkgerelateerde psychische vermoeidheid.

Waarom wordt een burn-out vaak niet gediagnosticeerd en wat voor gevolgen heeft dat?

Waterschapsverkiezingen

Op 15 maart mogen we behalve voor de Provinciale Staten ook stemmen voor de Waterschapsverkiezingen. Het waterschap gaat onder meer over de hoogte van het grondwater. Een te laag grondwaterpeil kan zorgen voor enorme schade aan funderingen van huizen.

Bij Wetterskip Fryslân wil de BoerBurgerBeweging het waterpeil op het huidige niveau houden zodat boeren hun land kunnen blijven gebruiken. De partij Water Natuurlijk wil het grondwater laten stijgen voor de bescherming van huizen en natuur.

Belbus: Beddenleeuw

Teun bestelt een boxspring bij Beddenleeuw op 16 december. Een snelle levering wordt beloofd, maar 3 maanden later slaapt hij nog steeds op een dun matrasje. En wat hij ook probeert, Beddenleeuw levert maar niet en reageert nergens op.

Teun is niet de enige, in de afgelopen weken zijn er 16 klachten over het bedrijf binnengekomen bij Kassa. De Belbus gaat langs om Beddenleeuw eens flink wakker te schudden.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met nieuws, hulpartikelen en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm op het Kassa-forum Vraag & Beantwoord.

Kassa, zaterdag 4 maart om 19.15 uur op NPO2!

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!