Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Bijbehorende app van e-thermostaat werkt al snel niet meer

25 jan 2019
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
wit puntje
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan Crédit Agricole. Deze week deed het Kifid een uitspraak in hoger beroep. Verder besteden we wederom aandacht aan de overlijdensrisicoverzekering. Ook hebben we het over e-thermostaten, de bijbehorende app wordt al na korte tijd niet meer ondersteund. Tenslotte gaan we het hebben over ontzurende druppels van AlkaVitae. De druppels worden aangezien voor oogdruppels.
Uitspraak Kifid over Crédit Agricole
Een belangrijke week voor duizenden klanten van Crédit Agricole. Hebben ze nu recht op compensatie voor de torenhoge rentes die ze jarenlang moesten ophoesten of niet? Deze week deed het Klachteninstituut Financiële dienstverlening uitspraak in hoger beroep.  
Adviseurs houden de boot af bij overlijdensriscoverzekering
Het Kifid deed deze zomer een revolutionaire uitspraak. Een klant kreeg met terugwerkende kracht premie terug omdat zijn financieel adviseur hem niet had geïnformeerd over de premiedalingen gedurende de looptijd van zijn product. Inmiddels hebben tientallen mensen gebruik gemaakt van de voorbeeldbrief op onze website om premie terug te vragen aan hun adviseur. Veel adviseurs blijken de boot af te houden, maar niet allemaal. Morgen meer in de uitzending!
E-thermostaten wordt na korte tijd niet meer ondersteund
Je koopt een e-thermostaat van Essent met een ondersteunende app alleen blijkt die app na korte tijd niet meer te worden voorzien van updates waardoor de consument er niks aan heeft. Je kunt wel een betaald abonnement afsluiten maar dat was niet de afspraak bij aanschaf van de thermostaat.
Ontzurende druppels worden als oogdruppels aangezien
De ontzurende druppels van Alkavitae worden aangezien voor oogdruppels. Een 63-jarige gepensioneerde dame druppelt de zogenaamde zuurbase-druppels in haar oog met ernstige gevolgen. Het hoornvlies brandt weg, de schade op lange termijn is nog onduidelijk, mogelijk houdt ze er littekenweefsel aan over waardoor het zicht voor altijd beperkt zal zijn.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Kies  hier  de datum van jouw keuze.
Vandaag leggen 400 fotojournalisten het werk neer. Ze luiden de noodklok over de alarmerend lage tarieven waarvoor ze hun werk moeten doen. Uit solidariteit voor onze collega-fotojournalisten zal Kassa vandaag tot 17:00 geen afbeeldingen bij de artikelen plaatsen.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

Maja1
Maja126 jan 2019 - 19:33

KPN Digitenne doet dezelwde als Essent. Heel veel mensen hebben jaren geleden gekocht eigene tv ontwanger. En nu werken ze niet meer. Jij moet bij Digitenne twede ontwanger huren.

audb
audb25 jan 2019 - 15:08

"Vandaag leggen 400 fotojournalisten het werk neer" 
Hoort hier niet te staan "Vandaag leggen 400 Professionele"  fotojournalisten het werk neer"
Daar dat als je een telefoon hebt met een camera dat je al een "foto" journalist mag noemen al heb je daar geen enkele opleiding voor gevolgd waar door de echte vakmensen amper meer brood op de plank kunnen leggen.
Met als gevolg dat je echt troep in de kranten en zelfs op tv ziet verschijnen.