Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Dyslexiezorg en het Nibud over de koopkracht

20-01-2023
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
2744 keer bekeken
  •  
kassa_uitz_20230121_promo

In Kassa van zaterdag 21 januari 2023 gaat het onder andere over dyslexiezorg. Er zijn plannen om scholen de verantwoordelijkheid hierover te geven, maar zijn ze daar wel klaar voor? Daarnaast presenteert het Nibud de nieuwste koopkrachtberekeningen, waarin ook kabinetsmaatregelen zijn meegewogen. Benieuwd? Kijk zaterdag om 19.15 naar Kassa op NPO2.

Deze onderwerpen worden in de uitzending behandeld.

Dyslexiezorg: Terug naar het onderwijs?

De helft van de basisschoolleerlingen die van school afkomen en één op de drie vijftienjarigen heeft ernstige leesproblemen.

Nu er plannen liggen om de dyslexiezorg terug te brengen naar het onderwijs, is het de vraag of scholen klaar zijn voor deze belangrijke taak. Daar besteden we uitgebreid aandacht aan.

Koopkrachtberekeningen van het Nibud

Armoede was hét onderwerp van 2022. Door de inflatie en hoge energierekeningen kwamen steeds meer mensen in de knel.

Het kabinet kwam met een omvangrijk pakket aan koopkrachtmaatregelen. Krijgen we in 2023 eindelijk financiële ademruimte? 

Arjan Vliegenthart van het Nibud (Nationaal Instituut voor Budgetvoorlichting) komt met nieuwe koopkrachtberekeningen.

Belbus: Oude vrouw in de kou

Een hoogbejaarde vrouw (94) die al jaren aan de bel trekt bij haar energiemaatschappij vanwege onwaarschijnlijk hoge warmtekosten, neemt dit najaar een drastisch besluit. Hoewel het buiten en binnen steeds kouder wordt, blijft de verwarming uit.

En de energiemaatschappij? Die laat haar in de kou zitten. Dus komt de Belbus in actie.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat tijdens de uitzending gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren. Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan. En heb je een consumentenvraag? Stel 'm dan op ons forum Vraag & Beantwoord.

Kassa is zaterdag 21 januari om 19.15 te zien op NPO2.

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!