Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Dieper in de schulden door de overheid

8 feb 2019
  •  
leestijd 2 minuten
Portemonnee schuld armoede 930 x 520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan contant geld. Op veel plekken kun je namelijk niet meer met brief- en muntgeld betalen. Daarnaast gaan we het hebben over schuldeisers. Zij halen soms te veel geld van je rekening, waardoor je verder in de problemen komt.
Dieper in de schulden door de overheid
Wie schulden heeft, kan te maken krijgen met schuldeisers. Zij mogen niet al het geld van je rekening halen, maar moeten een bedrag ter hoogte van het bestaansminimum laten staan om bijvoorbeeld de huur en boodschappen mee te kunnen betalen. Maar dat doen zij vaak niet. Sterker nog, ze plunderen vaak de hele rekening van mensen met schulden waardoor zij steeds dieper in de problemen terechtkomen. Een nieuwe wet moet aan deze praktijken een einde maken, maar die is met twee jaar uitgesteld. Wat nu?
Op veel plekken kun je niet meer met contant geld betalen
Steeds meer kopen en betalen we in de winkel met de pinpas of contactloos. Het zou sneller, makkelijker en veiliger zijn voor het personeel. Maar veel mensen willen toch gewoon met contant geld betalen, alleen kan dat niet overal meer. Mag contant geld geweigerd worden en moeten we dat eigenlijk wel willen?
Belbus: Maanden wachten op glas-in-loodramen
Eind 2017 laat Marieke haar glas-in-loodramen eruit halen door het bedrijf Manders Totaal kozijnen. Ze zouden het tussen dubbel glas laten zetten en weer terugplaatsen. Maar we zijn inmiddels anderhalf jaar verder en Marieke heeft haar geliefde glas-in-loodramen nog steeds niet terug.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Kies  hier  de datum van jouw keuze.

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!