Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Diabetes hulpmiddel wordt niet vergoed

12-01-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
68 keer bekeken
  •  
diabetes930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan het diabetes zorghulpmiddel FreeStyle Libre. Deze wordt namelijk niet vergoed. Verder hebben we het over reclame in gratis kinderapps op je smartphone. En 70 procent van de Nederlanders die naar het buitenland reisden, bereidt zich niet goed voor op onder andere veiligheidsrisico’s. Kassa ging naar de Vakantiebeurs!
Diabetes hulpmiddel wordt niet vergoed
Mensen met diabetes moeten zich nu vaak (laten) prikken om de bloedsuikerspiegel te kunnen controleren. Maar vanaf 2014 kwam de FreeStyle Libre op de markt. Dat is een zorghulpmiddel bestaand uit een uitleesapparaat en patches voor op de arm die per twee weken vervangen moeten worden. Maar het hulpmiddel wordt niet vergoed door de verzekeraar.
Gewelddadige reclame in onschuldige kinderapps
Als ouder doe je er alles aan om gewelddadige games en reclames te weren voor je kind. Je kunt een leeftijdsbeperking instellen zodat gewelddadige apps niet gedownload kunnen worden. Maar dat helpt niet tegen gewelddadige reclame in onschuldige kinderapps. Waarom zitten gewelddadige reclames in kinderapps en wie is hier verantwoordelijk voor?
Word je op de Vakantiebeurs gewezen op de veiligheidsrisico’s?
70 procent van de Nederlanders die naar het buitenland reisden, bereidt zich niet goed voor op onder andere veiligheidsrisico’s. Op de Vakantiebeurs staan stands voor verschillende landen, ook landen die geel, oranje of rood zijn aangegeven op de lijst van Buitenlandse Zaken (BUZA). Kassa ging naar de Vakantiebeurs en stelde vragen over de veiligheidsrisico’s. Maar krijg je wel een eerlijk antwoord?
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram ! Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!