Kassa

In Kassa: De consument versus de bank in kredietuitspraken

02-10-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
sparen spaargeld spaarpot 1127
Zaterdag in Kassa gaan we in op de te hoge rentes bij bankkredieten. Daarnaast kijken we naar de stijgende vraag en het dalend aanbod bij voedselbanken en is er weer een Belbus. En welk yogamatje kun je thuis het best gebruiken? We testen zes matten!

Hoe de consument vermalen wordt door het grootkapitaal

Je betaalt een torenhoge rente op je krediet en krijgt deurwaarders op je dak, omdat je de rekeningen niet kunt betalen. En als blijkt dat de bank veel te veel rente in rekening heeft gebracht, stuurt de bank een duur advocatenkantoor op je af. Hoe zit dat?

Voedselbanken zien nog grotere vraag én kleiner aanbod

Voedselbanken zijn fel tegen verspilling. Maar nu heel Nederland die visie overneemt, komen zij ineens producten tekort. En dat terwijl door de coronacrisis het aantal klanten toeneemt en nog verder zal toenemen. Hoe kan dit opgelost worden en wie is er verantwoordelijk?

Online verkoop van accounts

Dat je voorzichtig moet zijn met de wachtwoorden die je online gebruikt, dat weet iedereen. Toch kun je het onbewust voor criminelen eenvoudig maken om jouw gegevens te misbruiken. Accounts van onwetende consumenten worden namelijk massaal doorverkocht en dat kan vervelende gevolgen hebben…

Welke yogamat komt het best uit de test?

Door de coronamaatregelen bezoeken steeds minder mensen sportscholen en yogastudio’s. Online yoga vanuit de huiskamer wordt dan ook steeds populairder. Maar op welke yogamatje lig je goed en kun je je in de beste bochten wringen? Kassa test zes matten!

Belbus: De merkwaardige voorwaarden van Onlineticketshop

Maurice Briels is een metalfan, hij is dol op de band Iron Maiden. Als hij en zijn vrienden horen dat de band naar Nederland komt, bestellen ze meteen tickets. Maar door de coronacrisis is dat concert helaas verplaatst en op de nieuwe datum kan Maurice niet. En Onlineticketshop? Die gaat daar niet zo netjes mee om...

Praat live mee, like en volg Kassa!

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.
Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!