NPO
Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Vandaag in Kassa: De ‘booming business’ van erfrechtplanbureaus

18 okt 2019
  •  
leestijd 2 minuten
erfrecht dood 1127

Voor een testament of levenstestament ga je naar de notaris. Nu claimen adviesbureaus dat je door dit bij hen te regelen voordeliger uit bent. Maar is dat wel zo? Ook besteden we aandacht aan de gevaarlijke cv-ketels van Ferroli, updaten we je over onze actie #RegelHet en brengen we het moeizame annuleringsbeleid bij Schipholtickets in beeld in de Belbus. Daarnaast kijken we naar ‘greenwashing’ van energie en belichten we de problematische pakketbezorging van PostNL.

De ‘booming business’ van erfrechtplanbureaus

Steeds meer mensen gaan naar de notaris voor een testament of een levenstestament. Adviesbureaus claimen dat je veel geld kunt besparen als je het door hen laat regelen. Maar wat is hun toegevoegde waarde? En betaal je niet voor een extra advies, terwijl dat de taak van de notaris is? Lees hier meer over erfrecht.

Cv-ketel Ferroli kunnen in brand vliegen

Cv-ketel fabrikant Ferroli krijgt er flink van langs door de Nederlandse Voedsel en Warenautoriteit. Oudere modellen van dit merk kunnen oververhit raken en zelfs in brand vliegen. Daarom moet er een beveiliging op komen die de ketel uitschakelt bij oververhitting. Volgens deskundigen die Kassa raadpleegden gaat deze conclusie niet ver genoeg. Zij blijven bij hun standpunt: alle ketels moeten zo mogelijk vervangen worden, want ze zijn levensgevaarlijk.

Update #RegelHet

De uitzending van vorige week stond volledig in het teken van de onnavolgbare bureaucratie in de hulpmiddelenzorg. Vanwege alle problemen, besloot Kassa dat het tijd is voor actie. We lanceerden de actie #RegelHet. Alles over deze actie vind je in ons dossier.

Problematische pakketbezorging van PostNL

In het najaar van 2018 besteedde Kassa aandacht aan de pakketbezorging van PostNL. Nog steeds komen er in de digitale brievenbus van Kassa regelmatig klachten binnen over het grootste postbedrijf van Nederland. Hoe kan het dat kaarten niet aankomen en dure pakketjes in de voortuin worden afgeleverd?

‘Greenwashing’ van energie

Veel consumenten menen dat hun groene energie wordt opgewekt door middel van windmolens en zonne-energie. Echter wordt het merendeel van de energie niet duurzaam opgewekt. De vervuiling van deze energie wordt daarentegen gecompenseerd door CO2-rechten te kopen. Veel energiemaatschappijen doen zich dus duurzamer dan ze daadwerkelijk zijn. Hoe zit dat?

Belbus: Moeizaam annuleringsbeleid bij Schipholtickets

Lynn boekt met haar beste vriendin Laura vliegtickets naar Frankrijk bij Schipholtickets.com. Twee dagen later gebeurt er iets vreselijks: Laura komt onverwachts te overlijden. Omdat ze een annuleringsverzekering hebben afgesloten, hoopt Lynn een deel van haar geld terug te krijgen. Maar de klantenservice van Schipholtickets maakt het haar in een verdrietige tijd alleen maar moeilijker.

Geef live je mening!

Praat gezellig mee op  Twitter! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier  aan.

Wil je dit seizoen nog bij Kassa zijn? Wees er dan snel bij want de laatste uitzendingen zijn in zicht! Bestel je tickets hier.

Meer over:

, , , , ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!