Kassa

Zaterdag in Kassa: Consumenten geplaagd door uitschakelen TF-signaal

14-05-2021
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
10890 keer bekeken
  •  
elektriciteitsmeter meterkast stroom 1127
Zaterdag zie je in Kassa welke gevolgen het uitschakelen van het TF-signaal heeft. Veel consumenten zitten per 1 juli zonder goedkope stroom en met apparaten die niet goed werken. Verder antwoord op de vraag: Welke duurzaam gevangen vis kun je met een gerust hart eten? En welke vis kun je maar beter laten liggen? In de Belbus moet Ciana een slepend probleem met zonnepanelen oplossen. En in de studio ontvangen wij de Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen. Hij vindt dat 3.000 AOW-gerechtigden die onjuist geregistreerd staan bij het CAK compensatie verdienen.
Op 1 juli wordt in Nederland het toonfrequent signaal (TF-signaal) uitgeschakeld. Dat zorgt nu nog dat in huishoudens zonder slimme meter het dalurentarief voor stroom werkt en elektrische boilers en verlichting in trappenhuizen op tijd aangaan. Veel consumenten zitten vanaf juli dus zonder goedkope stroom en apparaten werken niet goed, tenzij consumenten maatregelen nemen, op eigen kosten.

Welke (duurzame) vis kun je met een gerust hart eten?

Volgens de onlangs verschenen film Seaspiracy moet je helemaal geen vis meer eten. Maar wat als je wél van een visje wilt genieten? In Kassa laten we zien welke vis je met een gerust hart kunt eten omdat deze duurzaam is, en welke je misschien beter kunt laten liggen.

3.000 AOW-gerechtigden onjuist geregistreerd bij het CAK

3.000 AOW-gerechtigden staan onjuist geregistreerd bij het CAK. Bij controle door deze instantie kan een naheffing of restitutie van de eigen bijdrage oplopen tot tienduizenden euro’s. Demissionair minister Hugo de Jonge van VWS schrijft in een Kamerbrief dat er voor deze mensen 'maatwerk' kan worden geleverd waardoor ze een naheffing niet hoeven te betalen. De Nationale Ombudsman Reinier van Zutphen vindt dat deze mensen gecompenseerd moeten worden. Hij reageert zaterdag in onze uitzending.

Belbus: zonnepaneel zonder voordeel

Gerda Schoots heeft zestien zonnepanelen, maar ontvangt daar jarenlang geen voordeel van. Sterker nog: ze betaalt 6,5 jaar te veel. Door een aansluitfout van netbeheerder Liander wordt haar opbrengt als verbruik geregistreerd. Als Gerda haar te veel betaalde geld terugvraagt, wordt ze van het kastje naar de muur gestuurd.

Praat live mee, like en volg Kassa

Praat gezellig mee op Twitter. Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren.
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram en LinkedIn!

Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan hier aan.

Kassa is er zaterdag om 19:05 live bij BNNVARA op NPO 1. Kijk jij ook?

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

geheim@51
geheim@5115 mei 2021 - 17:04

Mijn vraag is of jullie klachten krijgen volarxl. Ik heb hier een maand geleden schoenen besteld en betaald maar nooit ontvangen. Ook op de mail reageren ze niet meer.

kareuter
kareuter14 mei 2021 - 11:11

Wat het ontbreken van het TF signaal betreft: Zoek een electronica hobbyist, vraag hem een oscillatorprintje te maken met een instelbaar toontje van rond de 400 Hertz en een lichtnetkoppeling. Als je dat op je 230 Volt lichtnet aansluit denk ik dat je zelf aan- en uit je boiler etc. als je geen slimme meter hebt kunt in - en uitschakelen. (kan je het evt. ook een uurtje eerder in- en een uurtje uit zelf regelen. Wel een serieuze hobbyist zoeken. ER IS 230 VOLT BIJ BETROKKEN!!!

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!