Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Elke zaterdag om 19:05 opnpo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Zaterdag in Kassa: Consumenten betalen te veel rente door te hoge rente-opslag

12 mei 2017
  •  
leestijd 2 minuten
rente.jpg
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan rente-opslag. Banken rekenen te hoge rente-opslagen. Verder hebben we het over de problemen bij het grootste Latin en Caribbean festival Pal Mundo. We gaan het ook hebben over Hema fietssloten, die makkelijk te openen zijn met andere fietssleutels én we hebben deel 2 van de mozzarellatest!
Consumenten betalen te veel rente door te hoge rente-opslag
Consumenten betalen te veel rente over hun hypotheek doordat banken te hoge rente-opslag rekenen. Het is de Consumentenbond en Vereniging Eigen Huis al jaren een doorn in het oog. Maar is er een manier om het te veel betaalde geld terug te krijgen?
Festival Pal Mundo door problemen toch niet zo swingend
Het grootste Latin en Caribbean festival Pal Mundo beloofde een groot en swingend feest te worden. Maar velen zullen het festival niet herinneren om de leuke deuntjes en dansjes, maar om de problemen.
Hema fietssloten makkelijk te openen met andere fietssleutels
Jan Willem deed zijn fiets van het slot, maar kwam er toen achter dat het helemaal niet zijn fiets was. Hij kreeg met een fietssleutel van de Hema een ander fietsslot open. Kassa ging op onderzoek uit: hoe vaak kan een fietsslot opengemaakt worden met een andere fietssleutel?
Test: Mozzarella van buffelmelk
Afgelopen zaterdag hadden we de zogeheten ‘fior di latte’-test, oftewel: mozzarella van koeienmelk. In de uitzending van aankomende zaterdag testen we mozzarella van buffelmelk. We nemen je mee naar Italië, waar het product oorspronkelijk vandaan komt.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

carola.83
carola.8313 mei 2017 - 17:33

Ieder fietsslot, dus niet die alleen van de Hema, is makkelijk open te krijgen.

Helen 66
Helen 6612 mei 2017 - 12:10

Ook de Vereniging Eigen Huis schreef al over al die verschillende opslagen die de banken rekenen bij de hypotheekrente. Aan de hand hiervan heb ik de RABObank diverse malen benaderd, maar dat leverde mij niets op. Natuurlijk was er bij mij geen sprake geweest van regio opslag, niet van opslag omdat ik geen gebruik maakte van de NHG, geen opslag gerekend voor enz.
De hypotheekrente (voor mij 5,7%) was al kaal... Dat kun je nooit controleren. Oversluiten kost mij een boete rente van 21.000 Euro, is dus ook geen optie. Bij de RABObank staat niet de client, maar de bank centraal. Er wordt niet met je meegedacht terwijl mijn financiele omstandigheden  onverwacht drastisch zijn veranderd sinds ik de hypotheek afsloot. Kwestie van pech gehad helaas.