Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zaterdag in Kassa: Consumenten betalen meer energiebelasting dan bedrijven

14-12-2018
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Elektriciteitskabel energie infrastructuur 930x520
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan de energiebelasting. Consumenten betalen namelijk meer dan bedrijven. Verder hebben we het over teruggeroepen medicijnen die mogelijk zijn vervuild met een kankerverwekkende stof en zzp'ers die de dupe zijn van domeinnaamfraude. Ook besteden we weer aandacht aan de slimme gasmeter, want er worden 50.000 meters teruggeroepen. Netbeheer Nederland beweerde eerder nog dat er niets aan de hand was. En de presentatie is wederom in handen van Amber Kortzorg!
Consumenten betalen meer energiebelasting dan bedrijven
De overheid wil dat je zuiniger en efficiënter omgaat met energie. Daarom heft de overheid belasting over het verbruik van elektriciteit en aardgas. Maar hoe hoger het energieverbruik, hoe meer korting je krijgt op de energiebelasting. De consument betaalt daardoor uiteindelijk meer dan het bedrijfsleven. Fractievoorzitter van GroenLinks Jesse Klaver schuift bij ons aan tafel om hierover te praten.
Geen compensatie voor mogelijk vervuild medicijn met mogelijk kankerverwekkende stof
Mensen met hartproblemen slikken al jaren een medicijn dat mogelijk vervuild is met een kankerverwekkende stof. Het gaat om medicijnen van verschillende fabrikanten met de werkzame stof valsartan. Deze zomer en afgelopen week zijn de medicijnen teruggeroepen, maar patiënten krijgen geen geld terug voor de vervuilde pillen.
Zzp’er dupe van domeinnaamfraude 

Als zzp’er wil je dat je website online goed vindbaar is. Het bedrijf Trademark Office benadert zzp’ers dat er een derde partij is die op de .com versie van hun domeinnaam aast. Ze zeggen de domeinnaam kort te kunnen vasthouden voordat het adres in de handen van een eventuele concurrent terechtkomt. Om dit tegen te houden moet je met hen een overeenkomst aangaan voor 10 jaar. Je moet snel beslissen, maar achteraf blijk je de dupe van een verkooptruc.

50.000 slimme gasmeters van Enexis teruggeroepen
Kassa besteedde meerdere malen aandacht aan onveilige gasmeters. Onlangs beweerde Netbeheer Nederland in de uitzending dat de gasmeters echt veilig waren. Wat is er nou aan de hand?
Lange kassabonnen, is dat nou nodig?
Als je door de zelfscanpoortjes wil in de supermarkt, heb je een kassabon nodig om de poortjes te openen. Maar zijn zoveel bonnen nou wel echt nodig?
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op  Twitter ! Gebruik #KassaTV in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op  Facebook  en volg ons op  Instagram !
Wil je de nieuwsbrief ontvangen met consumentennieuws en alles over Kassa? Meld je dan  hier  aan.
Kassa bijwonen? Kies  hier  de datum van jouw keuze.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!