Kassa

Zaterdag in Kassa: Capsules voor betere concentratie; effectief of placebo-effect?

24-11-2017
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
Schermafbeelding 2017-11-24 om 11.32.20
Zaterdag in Kassa besteden we aandacht aan zogeheten Braincaps. Capsules waardoor je meer concentratie zou krijgen voor het studeren of werken. Maar is dat ook zo? Verder hebben we het over gevaarlijke babypoppen. En deze week hadden we op alle social media-kanalen De Week van het Afval!

Capsules voor betere concentratie; effectief of placebo-effect?

Meer concentratie tijdens het studeren klinkt voor elke student natuurlijk aantrekkelijk. Tegenwoordig zijn er zogeheten ‘Braincaps’, capsules met onder andere cafeïne die ervoor moeten zorgen dat je concentratie verhoogd wordt. En wil je dan weer goed kunnen slapen? Dan kun je Braincaps Night gebruiken, met daarin onder andere melatonine. Maar zijn deze capsules wel effectief of zorgt het alleen voor een placebo-effect?
Babypoppen bevatten hormoonverstorende weekmakers
Uit onderzoek van de NVWA blijkt dat 7 van de 65 onderzochte babypoppen onveilig zijn. Ze bevatten te veel weekmakers of er bestaat gevaar op verstikking door losse onderdelen. Daarnaast kloppen veel etiketten op de poppen niet. Bekijk hier welke poppen een veiligheidsrisico vormen .
De Week van het Afval
Er is veel discussie over afval scheiden en het nut ervan. Want waar moet een theezakje nou in en wordt al het afval eigenlijk niet op één hoop gegooid? Afgelopen week stond Kassa online in het teken van afvalscheiding. Op alle online kanalen (Facebook, Twitter, Instagram, YouTube en de website) lieten we álles zien over afval scheiden.
Belbus: Klapperende glasplaten van Zon en Scherm op balkon
Cor besloot balkonbeglazing te laten zetten. Maar door de harde wind klappen de glazenpanelen hard tegen elkaar aan. Het maakt veel herrie, maar Cor is vooral bang dat er een stuk afbreekt. Hij komt er niet uit met het bedrijf en schakelt de Belbus in.
Geef live je mening!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik  #KassaTV  in je tweet om mee te discussiëren!
Like ons ook op Facebook en volg ons op Instagram !
Kassa bijwonen? Meld je  hier  aan.
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!