Kassa

Zaterdag in Kassa: Botertest: Welk broodsmeersel is het lekkerst?

22-02-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
182 keer bekeken
  •  
600x275_boter.jpg
Als je boter op je brood smeert heb je heel wat keus in de supermarkt. Wil je met of zonder extra vitamines of calcium? Tijd voor een test! Verder: als je voor een ziek familielid, vriend of buur zorgt kan je het mantelzorgcompliment krijgen. Veel mensen krijgen dat echter niet. Is dat een foutje?
Zaterdag in Kassa: Botertest: Welk broodsmeersel is het lekkerst?
De schappen in de supermarkten met margarine, halvarines en light broodsmeersels puilen uit. Er valt zoveel te kiezen: met extra vitamines A, D, B, E, met plantensterolen om het cholesterol te verlagen, met kalium, foliumzuur of calcium. Ze hebben allerlei claims als "goed voor hart en bloedvaten" of "verlaagt het cholesterol gehalte in het bloed". Kloppen deze claims en heb je deze toevoegingen nodig en betaal je daar ook voor? Tijd voor een test!
Veel mantelzorgers krijgen geen compliment
Nederland telt 2,6 miljoen mantelzorgers. Zij zorgen voor een ziek familielid, vriend of buur. Als erkenning voor dat goede werk verstrekt de overheid sinds 2007 het mantelzorgcompliment: een jaarlijkse tegemoetkoming van €200. Een grote groep mantelzorgers komt daarvoor niet in aanmerking. Is dat een fout in het systeem?
Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad of Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!