Kassa

Zaterdag in Kassa: ANBO begint petitie tegen onduidelijke AOW-regels

10-05-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_ouderen_02.jpg
Morgen bespreken we in Kassa een petitie die de ANBO start tegen de onduidelijke AOW-regels. Veel ouderen maken zich onbewust schuldig aan uitkeringsfraude. Verder blijkt uit onderzoek van Kassa dat ruim 60% van de Nederlandse ziekenhuizen niet meer zelf kookt. De opwarmmaaltijden zijn teleurstellend, aldus topkok Pierre Wind. Ook: wie is er verantwoordelijk voor de gemaakte belkosten na diefstal van een mobiele telefoon?
Zaterdag in Kassa: ANBO begint petitie tegen onduidelijke AOW-regels
Twee 65-plussers die regelmatig bij elkaar over de vloer komen of een dochter die vier dagen in de week voor haar hoogbejaarde vader zorgt en dan blijft slapen. Het is heel normaal, maar wonen ze dan ook samen? Volgens de Sociale Verzekeringsbank (SVB) zou dat zomaar eens het geval kunnen zijn. Wie niet doorgeeft dat hij samenwoont maakt zich schuldig aan uitkeringsfraude. De boetes hiervoor zijn sinds dit jaar fors verhoogd. Wanneer is er nou sprake van samenwonen?
Test: Tzatziki
Tzatziki is een traditioneel Grieks gerecht dat bereid wordt met Griekse yoghurt, knoflook, komkommer, olijfolie en kruiden, zoals dille. Kassa ging naar Griekenland om zeven tzatziki's uit de Nederlandse supermarkten te testen. Welke is het lekkerst?
Meer dan helft ziekenhuizen kookt niet meer zelf
In meer dan de helft van de ziekenhuizen wordt niet meer vers gekookt voor patiënten. De warme hap wordt er kant-en-klaar aangeleverd door externe leveranciers en voor het serveren opgewarmd. Wat zijn dat voor maaltijden? Topkok Pierre Wind ging proeven.
Wie is verantwoordelijk voor belkosten na diefstal?
Het zal je maar gebeuren. Je bent lekker op vakantie in het buitenland en ineens wordt je mobiele telefoon gestolen. In de uren daarna wordt er voor duizenden euro's gebeld terwijl je normaliter nauwelijks belkosten hebt. Wie is er verantwoordelijk? Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad of Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!