Kassa

Zaterdag in Kassa: ABN AMRO vergoedt niet bij schade door virus op pc

27-09-2013
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
600x275_consunieuws_phishing_04.jpg
Nog steeds veel problemen rondom phishing. Een consument verloor €5500 door een internetvirus op de computer. ABN AMRO laat de klant alsnog €1000 betalen. Met de Consumentenbond praten we over misstanden in verpleeg- en verzorgingstehuizen. Nieuwe bewoners betalen veel te veel. Ook testen we appeltaartpunten, lekker voor bij de koffie!
Zaterdag in Kassa: ABN AMRO vergoedt niet bij schade door virus op pc
Het afgelopen jaar besteedden we in Kassa meerdere keren aandacht aan fraude bij internetbankieren. De Rabobank liet weten de schade door phishing niet meer automatisch te vergoeden. Ook ABN AMRO gaf geen duimbreed toe. Zaterdagavond een nieuwe zaak waarin ABN AMRO een klant in de kou laat staan die €5500 kwijtraakte. De bank haalde €4500 terug, maar de klant moet zelf €1000 betalen. "Had je maar beter op moeten letten", zegt ABN AMRO.
Honderden euro's onnodige kosten in verzorgingstehuis
Verzorgingstehuizen vragen nieuwe bewoners honderden euro's te betalen voor de inrichting van hun kamer. Die kosten zou het tehuis zèlf moeten betalen. Dat blijkt uit onderzoek van de Consumentenbond onder 152 verpleeg- en verzorgingstehuizen. De tehuizen laten de nieuwe bewoner zelf betalen terwijl veel van deze kosten, zoals meubels en vloerbedekking, onder de AWBZ-zorg vallen.
Test: appeltaartpunten
Het lijkt een makkelijk recept: een taart op basis van een eenvoudig deeg en appels, eventueel met toevoegingen als krenten en rozijnen en afgebakken in de oven. Staat dit ook garant voor een lekkere appeltaartpunt? Dat zochten we uit met Rutger van der Broek, de winnaar van Heel Holland Bakt. We gingen langs negen verschillende (weg)restaurants. Kassa is morgen om 
19.10 op de buis, op
Nederland 1 .
Praat mee via Twitter!
Doe mee met het Kassa Panel via ons Tweede Scherm. U zit tijdens de uitzending achter de knoppen op uw smartphone, computer, laptop of tablet. Surf naar live.kassa.vara.nl tijdens de uitzending of download de app voor de iPad , iPhone , Android-smartphone of  Android-tablet ! Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik
#KassaTV  in uw tweet om mee te discussiëren!

Meer over:

kassa, diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!