Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zalm: "Ik heb me met succes ingezet"

12-10-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1122160.jpg
Gerrit Zalm heeft zich in zijn periode bij DSB ,,met succes ingezet voor een verbetering van het beleid''. Dat schrijft de huidige bestuursvoorzitter van ABN Amro maandag in een persoonlijke verklaring over zijn rol bij DSB.
Zalm begon op 1 juli 2007 als economisch adviseur van het bestuur van DSB. Begin december van dat jaar werd hij benoemd tot financieel directeur. Deze functie vervulde hij tot december 2008.
Zalm vindt zelf dat hij een ,,breed verbeteringsprogramma'' heeft doorgevoerd bij DSB, wat betreft onder meer kostenbeheersing, professionalisering van de besluitvorming, versterking van de financiële afdelingen en een beperking van de kredietrisico's.
,,Wat het laatste betreft zijn de kengetallen van schuld in verhouding tot woningwaarde bij hypotheken in de loop van 2008 drastisch verbeterd'', aldus Zalm. Minister Wouter Bos van Financiën kondigde maandag aan dat er een onafhankelijk onderzoek komt naar onder meer de rol van bestuurders bij DSB, onder wie Zalm. De topman van ABN Amro zegt volledig te zullen meewerken aan het onderzoek. (anp)

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!