Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Zakenreisjes en diners vliegen er het eerst uit

07-04-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3665172.jpg
Bedrijven die moeten bezuinigen, doen dat in eerste instantie op het budget voor zakenreizen en zakendiners. Bijna de helft van de bedrijven doet dat nu al. Een kwart van de bedrijven is van plan dat te gaan doen.
Dat blijkt uit onderzoek van adviesbureau Towers Perrin onder circa tweehonderd middelgrote en grote ondernemingen in Europa, dat dinsdag is gepubliceerd. In Nederland zijn 78 bedrijven ondervraagd.
Van de bedrijven geeft 45 procent aan sinds de economische crisis een personeelsstop te hebben doorgevoerd, bijna een op de vijf bedrijven overweegt hetzelfde te doen. Bezuinigen op personeelsfeesten is met 38 procent een goede derde in de rij.
Bijna een op de drie bedrijven heeft het budget voor salarissen naar beneden bijgesteld. ,,Dat betekent niet dat de bestaande salarissen omlaag gaan, maar dat er geen of minder salarisverhoging in de pen zit'', licht een woordvoerder van Towers Perrin toe.
Tenslotte bezuinigen werkgevers op trainingen en opleidingen voor hun werknemers. Dat gebeurt bij een kwart van de bedrijven.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!