Sfeerfoto van Kassa

Kassa

Zaterdag 26 september om 19:05npo1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

WOZ-waarde woningen was nog nooit zo hoog

10 sep 2020
  •  
leestijd 1 minuten
geld huis hypotheek (1127x634)
De WOZ-waarde van woningen is nog nooit hoger geweest. Voor heel Nederland steeg de WOZ-waarde door de bank genomen met 8,9 procent. Dat meldt het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS) op basis van de meest recente cijfers. De gemiddelde waarde van een woning kwam op 1 januari uit op een nieuw record van 270.000 euro. 
De ontwikkeling van de WOZ-waarde loopt een jaar achter op de werkelijke woningprijzen. De WOZ-waarde van woningen is namelijk gebaseerd op de geschatte woningwaarde van een jaar eerder en wordt door gemeentes gebruikt als basis voor de heffing van onroerendezaakbelasting.

Sterkste stijging in Weesp

Weesp zag de sterkste stijging van een gemiddelde woning in de WOZ van bijna 22 procent tot 351.000 euro. In Rotterdam, vorig jaar nog de grootste stijger, bedroeg de toename van de WOZ-waarde ruim 15 procent, wat zich vertaalde in een gemiddelde waardering van 222.000 euro.

In de gemeente Bloemendaal was de gemiddelde WOZ-waarde met 750.000 euro het hoogst. In Delfzijl was de gemiddelde WOZ-waarde met 134.000 euro het laagst. ANP

Meer over:

, ,

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!