Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Woonwinkels zien omzet stijgen door thuiszittende consument

28 jul 2020
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
woonwinkel 1127
Nederlanders investeren meer in hun interieur, merken woonwinkels op. Dit komt doordat mensen meer thuis zijn door de coronacrisis. De branche behaalde in juni 27 procent meer omzet vergeleken met juni 2019. Voor het eerste halfjaar staat een plus van 11 procent volgens brancheorganisatie INretail.

INretail stelt dat het door de coronacrisis een trend is om meer te investeren in 'thuis'. Volgens Bert-Jan van der Stelt, branchespecialist Wonen van INretail, komt dit ook mede doordat er minder wordt uitgegeven aan reizen, uitgaan en evenementen.

In maart daalde de omzet van woonwinkels nog wel door de lockdownmaatregelen. Vanwege de crisis vindt INretail het moeilijk om de toekomst van de sector te voorspellen. Toch is Van der Stelt optimistisch voor de komende kwartalen. "Dat ligt anders als de overheid wordt gedwongen om nieuwe beperkende maatregelen te nemen", aldus Van der Stelt. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar