Kassa

Woonbond wil onderzoek activiteiten corporaties

  •  
16-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
3536424.jpg
De Nederlandse Woonbond wil dat minister Eberhard van der Laan (Wonen) nevenactiviteiten van woningcorporaties onderzoekt. Het gaat om activiteiten die zijn ondergebracht in aparte vennootschappen, meldde de bond maandag.
De belangenorganisatie van huurders stelt dat dit soort aparte rechtspersonen de afgelopen jaren fors is toegenomen en dat ze grote risico's met zich meebrengen. De Woonbond wil dat in elk geval het onderbrengen van sociale huurwoningen in deze dochtermaatschappijen volledig wordt teruggedraaid.
In een brief aan de Tweede Kamercommissie Wonen, Wijken en Integratie, die dinsdag over de kwestie vergadert, trekt de bond aan de bel. Daarbij wordt gewezen op de recente schandalen bij de huisvesters Rochdale, SGBB en Servatius.
De woonbond vindt dat de nevenactiviteiten grote riscio's met zich mee brengen wat betreft de voortduring van corporaties en het weglekken van vermogen uit de volkshuisvesting.
Wegens de schandalen stelde minister Van der Laan vorige week een interventieteam samen dat actief op zoek gaat naar schendingen van integriteit bij corporaties.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!