Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woonbond lanceert meldpunt voor extreem hoge huurprijzen

  •  
12-02-2024
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
2306 keer bekeken
  •  
Rijtjeshuis 1280

De Woonbond doet een oproep aan huurders in de vrije sector om de effecten van extreem hoge huurprijzen aan hen te melden. Hiervoor is het Meldpunt Woekerhuur opgericht dat afgelopen vrijdag werd gelanceerd. De bond wil hiermee praktijkverhalen van huurders verzamelen.

De Tweede Kamer behandelt binnenkort een wetsvoorstel dat huurders in de vrije sector moet beschermen tegen extreem hoge huurprijzen. De Woonbond wil via het meldpunt inzicht geven aan de Kamerleden in "wat excessieve huurprijzen betekenen voor huurders." Op dit moment geldt er in de vrije sector geen maximale huurprijs. Hierdoor zijn meestal jonge huurders de helft van hun inkomen kwijt aan wonen. Vaak is een huurwoning dit niet waard.

"Regulering is nodig"

"De afgelopen tijd was er veel aandacht voor beleggers die hun hoge rendementen willen behouden. Terwijl investeerders in nieuwbouw van woningen zoals pensioenfondsen best snappen dat regulering nodig", zegt Mathijs ten Broeke van de Woonbond. "Het is hoog tijd dat de huurder weer in het vizier van alle Kamerleden komt bij behandeling van deze wet." ANP/Woonbond

Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.