Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woonbond krijgt tweeduizend meldingen

07-04-2011
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
meldpunt-ik-wil-ook-wonen.jpg
Bij een onlinemeldpunt van de Woonbond hebben zich de afgelopen maand tweeduizend mensen gemeld. Dat maakte een woordvoerder van de bond donderdag bekend. Het meldpunt www.ikwilookwonen.nl bestaat sinds begin maart en is bedoeld voor mensen die in problemen komen door de nieuwe regels voor de toewijzing van sociale huurwoningen.
Sinds 1 januari moeten woningcorporaties 90 procent van de woningen met een huur tot ongeveer 650 euro per maand verhuren aan huishoudens met een inkomen van maximaal 33.614 euro. Deze regels kwamen tot stand onder druk van de Europese Commissie.
Volgens de Woonbond komen veel huishoudens met een inkomen van iets meer dan 33.614 euro nu in de problemen. Ze verdienen te veel voor een sociale huurwoning, maar vaak ook te weinig voor een koopwoning of een huurwoning in de particuliere sector. De bond wil met de meldingen naar minister Piet Hein Donner (Binnenlandse Zaken) stappen.
ANP
Meldpunt www.ikwilookwonen.nl

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!