Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woonbond adviseert: 'Controleer of je recht hebt op huurtoeslag'

12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1961 keer bekeken
  •  
sleutels huur 1127
Mensen die geen huurtoeslag krijgen omdat ze daar ooit teveel voor verdienden, moeten nagaan of ze daar nu wel voor in aanmerking komen. Dat adviseert de Woonbond. Sinds een wetswijziging in 2020 hebben meer mensen recht op huurtoeslag, maar volgens de bond is niet iedereen daarvan op de hoogte.
Waar er tot 2020 een harde inkomensgrens was voor huurtoeslag, gelden er tegenwoordig andere regels. Nu is die grens soepeler, verdien 'iets' meer dan de inkomensgrens, dan krijg je ook 'iets' minder dan de normale huurtoeslag. Door de wetswijziging hebben 115.000 mensen ineens recht op financiële steun.

Aanvragen?

Daar is niet iedereen van op de hoogte, meent de Woonbond. Het adviseert huurders daarom na te gaan waar ze recht op hebben. Tot 1 september is het nog mogelijk om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen.
Mensen die recht hebben op toeslag, moeten dit zelf aanvragen bij de belastingdienst. Als je niet zeker weet of je aanspraak maakt op huurtoeslag, dan kun je op deze website een proefberekening maken. Via deze link lees je meer over de voorwaarden voor huurtoeslag.
Bron: Woonbond, Rijksoverheid
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!