Kassa

Woonbond adviseert: 'Controleer of je recht hebt op huurtoeslag'

12-08-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1913 keer bekeken
  •  
sleutels huur 1127
Mensen die geen huurtoeslag krijgen omdat ze daar ooit teveel voor verdienden, moeten nagaan of ze daar nu wel voor in aanmerking komen. Dat adviseert de Woonbond. Sinds een wetswijziging in 2020 hebben meer mensen recht op huurtoeslag, maar volgens de bond is niet iedereen daarvan op de hoogte.
Waar er tot 2020 een harde inkomensgrens was voor huurtoeslag, gelden er tegenwoordig andere regels. Nu is die grens soepeler, verdien 'iets' meer dan de inkomensgrens, dan krijg je ook 'iets' minder dan de normale huurtoeslag. Door de wetswijziging hebben 115.000 mensen ineens recht op financiële steun.

Aanvragen?

Daar is niet iedereen van op de hoogte, meent de Woonbond. Het adviseert huurders daarom na te gaan waar ze recht op hebben. Tot 1 september is het nog mogelijk om met terugwerkende kracht huurtoeslag aan te vragen.
Mensen die recht hebben op toeslag, moeten dit zelf aanvragen bij de belastingdienst. Als je niet zeker weet of je aanspraak maakt op huurtoeslag, dan kun je op deze website een proefberekening maken. Via deze link lees je meer over de voorwaarden voor huurtoeslag.
Bron: Woonbond, Rijksoverheid
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Reacties (2)

mooimeisje_25395
mooimeisje_2539513 aug. 2021 - 7:59

Aangevraagd goed ingevuld wat bedragen betreft Komt er te staan u komt in aanmerking voor huur toeslag. Periode 6 mnd Nu deze 6 mnd terug betalen En zo nog meer belastingdienst is slecht heel slecht Wat ze invullen klopt niet dus zelf bedragen ingevuld wat het moest zijn maar helaas voor de belastingdienst niet correct tja wat moet je dan invullen

1 Reactie
tenormin
tenormin13 aug. 2021 - 22:16

Ik kreeg ineens, eerder dit jaar, huurtoeslag. Dat klopte niet, dus heb ik mijn inkomsten opgehoogd. Anders komt men voor verrassingen te staan zoals u. Dus hoger inkomen opvoeren. Dan krijg je het later terug (als je er recht op hebt) en kom je niet voor dat briefje vol verrassingen te staan. En of je het nu zelf invult, of een ander: uiteindelijk blijft iedereen zelf verantwoordelijk. Bijna helaas, want voor de lol geef je je Belasting invul toestand niet aan een vreemde.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!