Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woningverkopen trekken stevig aan

16-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huizen_geld_23.jpg
De verkopen van woningen zijn in april flink gestegen ten opzichte van dezelfde maand vorig jaar. Dat maakte het Kadaster vrijdag bekend.
Het Kadaster registreerde in april de verkoop van 10.780 woningen. Dat is bijna 65 procent meer dan in april 2013. April was samen met januari de slechtste maand voor de huizenmarkt vorig jaar. Ten opzichte van maart dit jaar gingen de verkopen met 7,5 procent omhoog.
Kleinste stijging in Zeeland
De verkopen van alle soorten woningen in alle Nederlandse provincies zaten vorige maand in de lift. In Utrecht verdubbelde de woningverkoop bijna. In Zeeland was de stijging met 22 procent het 'kleinst'.
Hoekwoningen
De verkoop van hoekwoningen trok het sterkst aan, daarvan werden er ruim drie kwart meer verkocht dan in april 2013. De verkoop van 2-onder-1-kapwoningen groeide het minst, maar nam nog altijd met ruim 42 procent toe.
Dankzij de stevige groei van de huizenmarkt werden er ook veel meer hypotheken verstrekt. Het Kadaster registreerde 10.693 nieuwe leningen, bijna 53 procent meer dan een jaar eerder. Het aantal executieveilingen van woningen nam vorige maand met 16 procent toe tot 164. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!