Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woningverkoop stijgt in januari

17-02-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
huis2_62.jpg
De woningverkoop is in januari ten opzichte van dezelfde maand een jaar geleden met 6 procent gestegen. In totaal wisselden 9437 woningen van eigenaar, blijkt uit dinsdag gepubliceerde cijfers van het Kadaster.
Strengere financieringsregels
Ten opzichte van de voorgaande maand, toen er 25.265 woningen werden verkocht, daalde het aantal verkochte woningen met 62,6 procent. In december wisselen traditiegetrouw altijd veel woningen van eigenaar. Bovendien anticipeerden veel huizenkopers afgelopen december waarschijnlijk op de strengere financieringsregels die sinds 1 januari gelden.
Stijging
Op jaarbasis lieten alle woningtypen een stijging zien, behalve bij twee-onder-een-kapwoningen (min 4,6 procent). Het aantal verkochte appartementen steeg het meest (plus 12,9 procent). Ten opzichte van december daalden de verkoop van alle woningtypen bij vrijstaande woningen het sterkst (min 70 procent).
Het aantal geregistreerde hypotheken nam in januari met 11,2 procent toe in vergelijking met een jaar geleden tot 14.253. Vergeleken met december 2014 is er een daling van 59,2 procent.
Het Kadaster meldde verder dat in januari 99 executieveilingen van woningen plaatsvonden, 49 procent minder dan een jaar geleden.

Meer over:

wonen, woning, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!