Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woningverkoop plust opnieuw in februari

17-03-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
huis6_14.jpg
Net als in januari zijn er in februari een stuk meer woningen verkocht dan in dezelfde maand vorig jaar. Het Kadaster registreerde vorige maand 10.030 verkochte woningen. Dat is 27 procent meer dan de 7897 in februari 2013, maakte het Kadaster maandag bekend.
In januari eindigde de woningverkoop al ruim 42 procent in de plus.
Alle provincies
De stijging in februari deed zich voor bij alle woningtypen en in alle provincies. Vrijstaande woningen werden ruim 38 procent meer verkocht. Bij twee-onder-een-kapwoningen was de stijging het minst groot met ruim 18 procent. Vooral in Noord-Brabant plusten de woningverkopen flink: met 48,5 procent. Flevoland liet met een groei 11,8 procent de kleinste toename zien.
'Voorjaar op de huizenmarkt'
Makelaarsorganisatie NVM signaleert eveneens dat de woningmarkt het nu beter doet dan 12 maanden terug, toen het nog erg slecht ging met de verkopen. De brancheorganisatie spreekt zelfs van ,,voorjaar op de huizenmarkt''. De NVM komt in april met concrete cijfers over het eerste kwartaal.
Marktherstel
Volgens een woordvoerder van NVM bevestigen de gegevens van het Kadaster over februari het marktherstel dat makelaars al in november en december zagen. De NVM baseert zich bij zijn woningmarktcijfers altijd op het moment dat het koopcontract van een huis wordt getekend. Het Kadaster kijkt naar het moment van overdracht bij de notaris. Dat is gemiddeld zo'n 2,5 tot 3 maanden later.
Het Kadaster liet maandag ook weten dat het aantal gedwongen huizenverkopen vorige maand is toegenomen. In totaal vonden 132 executieveilingen plaats, tegen 122 in februari vorig jaar. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!