Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woningmarkt richt blik op Open Huizen Dag

05-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_huis_12.jpg
Makelaarsorganisatie NVM houdt zaterdag weer een openhuizendag. De verwachtingen zijn extra hooggespannen, nu de woningmarkt weer voorzichtig uit het dal klimt. Zo'n 50.000 huizenverkopers zetten hun deuren open voor potentiële kopers, ongeveer 5000 meer vergeleken met de laatste ronde in oktober.
,,Een lente-editie trekt traditioneel wat meer verkopers en potentiële kopers dan de herfsteditie. Met het voorjaar in de lucht zijn mensen positiever gestemd. Zeker nu de economie weer wat aantrekt, zijn de mogelijkheden en de bereidheid om een woning te kopen toegenomen. En de woningprijzen stabiliseren, mensen durven zich weer op de huizenmarkt te begeven'', zegt Roeland Kimman van de NVM.
Deelname belangrijk
Volgens de makelaarsvereniging verkopen deelnemers aan de openhuizendag twee keer zo snel hun woning als mensen die niet meedoen. De 'Open Huizen Dag' wordt tweemaal per jaar georganiseerd: in het voorjaar en in de herfst. De laatste keer in oktober waren er ruim 125.000 huisbezoekers.
ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!