Kassa

Woningen ontruimd vanwege brand Groningen

28-08-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Groningen_stad_930x520
Vanwege de brand in Groningen is zondagochtend een aantal woningen ontruimd. Volgens de brandweer moeten tientallen studenten hun huis uit. Ook een aantal woonboten is ontruimd. De mensen worden opgevangen in het gemeentehuis aan de Kreupelstraat.
Een politiehelikopter komt naar Groningen om vanuit de lucht beelden te maken van de brand. De verspreiding van de rook kan hiermee in de gaten gehouden worden. De helikopter heeft een warmtebeeldcamera aan boord. Hiermee kan de brandweer informatie krijgen over de eventuele verspreiding van het vuur.
De zorgen om rook die naar het UMCG gaat, zijn wat afgenomen. Het ziekenhuis heeft de ventilatie uitgezet.
Burgemeester Peter den Oudsten van Groningen is poolshoogte komen nemen bij de brand. Er zijn zondag diverse evenementen in de stad gepland, waaronder het Grachtenfestijn, maar die gaan vooralsnog gewoon door. Wel is een kerkdienst in de Pepergasthuiskerk afgeblazen.
,,Het is echt een grote brand'', zei Den Oudsten tegen RTV Noord. ,,Het pand staat relatief alleen en is verloren. Het is uitgebrand, maar er zijn geen slachtoffers gevallen. De brandweer is nu aan het beoordelen hoe lang het blussen gaat duren en hoe lang er nog last is van rookontwikkeling. De overloop naar de activiteiten in de stad wordt in de loop van de ochtend beoordeeld.'' ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!