Kassa

Woningcorporaties niet klaar voor vergrijzing

13-06-2017
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
930 x 520 vergrijzing ouderen
De meeste woningcorporaties zijn niet goed voorbereid op de vergrijzing. Ook de huisvesting van mensen met een lichamelijke of verstandelijke beperking is nog niet op orde. Dat meldt brancheorganisatie CorporatieNL op basis van eigen onderzoek, waaraan onder anderen bestuurders en managers van woningcorporaties meewerkten.
Alarmerend
Dat corporaties niet klaar zijn voor de toenemende zorgvraag is volgens de organisatie alarmerend voor het welzijn van heel Nederland. Minder dan 60 procent van het vastgoed is nu geschikt om ouderen en hulpbehoevenden langer zelfstandig te laten wonen.
Samenwerken
Door de bezuinigingen van de afgelopen jaren zijn corporaties flink afgeslankt. Om hun maatschappelijke taken goed te kunnen blijven uitoefenen moeten ze volgens CorporatieNL meer samenwerken met andere organisaties. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Reacties (4)

lotje
lotje15 jun. 2017 - 0:14

Benedenwoningen waren jaren geleden vooral  bestemd voor ouderen. Helaas is dat veranderd. De regeling is nu als er geen lift in het gebouw is:  "Van Hoog Naar Laag" .dwz:. je kunt verhuizen naar een benedenwoning....maar helaas alleen als je op de tweede verdieping woont. Maar ik woon op de eerste verdieping en  traplopen is pijnlijk  ( een hoge steile trap) Pech en  jammer!

gerardvantol
gerardvantol14 jun. 2017 - 18:51

Typisch schrijven vanuit de overheid. Eerst sluiten we alle uitstekend functionerende bejaardenhuizen en zorginstelling, ontslaan zoveel mogelijk deskundige werkers in deze sector. Daarna leggen we het hele zaakje op het bordje van de woningcorporaties, die daar totaal geen kennis van hebben. En vervolgens gaan we zeiken dat ze hun werk niet goed doen. Overheid neem zelf een je eigen verantwoordelijkheid.

chronisch zieke
chronisch zieke14 jun. 2017 - 14:51

Al druk met de huurverhogingen!

vrijmark
vrijmark14 jun. 2017 - 12:31

De woningcorporaties zijn alleen maar druk met aan de eisen van de gelukzoekers te voldoen om de woningen naar hun wens in richten inclusief meubels , de oudere Nederlander telt niet meer mee in Nederland het is te triest voor woordrn

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!