Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wolf die mensen benadert wordt doodgeschoten

27-03-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
wolf.jpg
Een wolf die zonder aanleiding agressief reageert op mensen, moet verwijderd worden. Datzelfde geldt voor een wolf die agressief is tegen honden die door hun baas worden uitgelaten. Verwijderen betekent in de praktijk doodschieten, want het dier verplaatsen lost het probleem niet op en bovendien is de kans aanwezig dat de wolf naar zijn oude leefomgeving terugloopt.
Zwaar beschermd
Dat staat in het Voorstel voor een wolvenplan 2.0, dat onderzoeksbureau Alterra op verzoek van het ministerie van Economische Zaken heeft gemaakt. Omdat de wolf een op Europees niveau zwaar beschermd dier is, is doodschieten behalve in vastgelegde uitzonderingsgevallen strafbaar. Als zich wolven in Nederland vestigen, wat deskundigen op vrij korte termijn verwachten, is Nederland verplicht te zorgen voor een rustig leefgebied, voldoende voedsel, veiligheid en tolerantie van het dier.
Omdat de wolf wettelijke bescherming heeft, kan eventuele schade die hij aanricht door bijvoorbeeld vee van een boer te verorberen, worden vergoed via het Faunafonds. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!