Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woensdagavond topoverleg over treingeweld

10-03-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
trein_bewegend_82.jpg
Twee bewindslieden en de top van de Nederlandse Spoorwegen, spoorbeheerder ProRail en vakbonden spreken woensdagavond met elkaar over het geweld tegen treinpersoneel. Het overleg vindt plaats op het ministerie van Veiligheid en Justitie.
Afgetreden
Dat heeft een woordvoerster van staatssecretaris Wilma Mansveld (Spoor) dinsdag gezegd. Behalve Mansveld is ook minister Stef Blok bij het gesprek aanwezig. Blok vervangt tijdelijk de bewindslieden van Veiligheid en Justitie, die maandagavond zijn afgetreden.
Zware mishandeling
Directe aanleiding voor het overleg is de zware mishandeling van een NS-conductrice vorige week in een trein van Schiphol naar Hoofddorp.
Extra veiligheidsmaatregelen
De Tweede Kamer debatteert binnenkort ook over de mishandeling van NS-personeel. Dat gebeurt op verzoek van de PVV, die aandringt op extra veiligheidsmaatregelen. De PVV en enkele andere fracties vinden dat de spoorwegpolitie moet terugkeren en dat er meer cameratoezicht en conducteurs moeten komen. ANP

Meer over:

ns, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!