Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woensdag in Kassa Groen: Microplastics worden niet uit water gezuiverd

11-06-2014
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
plastic_strand_01.jpg
Woensdag in Kassa Groen: In alle kamers van je huis kom je plastic tegen. Welke soorten zijn er? Rioolwaterzuiveringen doen hun uiterste best om alles uit het rioolwater te halen, maar tegen microplastic zijn ze niet opgewassen. We gaan ook naar Groningen, waar plastic wordt gemaakt uit afval. Dit en meer, woensdag om 19.25 op NED2.
De 'Plastic Age'
Zonder dat wij het door hebben zijn wij elke seconde van ons leven in contact met kunststof. In elke kamer van je huis kom je plastic tegen. Welke soorten zijn er en wat zijn de gevolgen van deze plastificering?
Afval tellen langs de Europese kust
Vier keer per jaar wordt op de stranden tussen Portugal en Zweden afval geteld. Welk soort afval spoelt het vaakst aan op de Europese stranden?
Microplastics worden niet uit water gezuiverd
Rioolwaterzuiveringen doen hun uiterste best om alles uit het rioolwater te halen, zodat het weer schoon terug de natuur in kan. Er is alleen één luis in de pels die onze natuur vervuild en waar zelfs de rioolwaterzuivering niet tegenop kan boksen: microplastics.
Plastic maken uit afval
Plastic maken uit afvalwater. In het laboratorium hadden ze al gezien dat het kon en nu gebeurt het voor het eerst op grote schaal, bij een kartonfabriek in Groningen.
Kassa Groen is woensdagavond om 19.25 op de buis, op Nederland 2.
Uitzending gemist? Terugkijken kan via kassagroen.vara.nl
Praat mee via Twitter!
Praat gezellig mee op Twitter voor, tijdens en na de uitzending! Gebruik #KassaGroen in je tweet om mee te discussiëren!
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!