Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woensdag geen reclame op publieke omroep

23-07-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
Logo_Ster_01.jpg
De publieke omroepen passen woensdag hun programmering aan vanwege de nationale dag van rouw. De hele dag is er geen reclame te zien en te horen op Nederland 1, 2 en 3 en op Radio 1, 2, 3FM, Radio 4, 5 en 6 en op radiozender FunX. Wanneer de vliegtuigen met de eerste slachtoffers landen in Eindhoven, schakelen alle tv- en radiozenders live over. Dat heeft de publieke omroep dinsdagavond bekendgemaakt.
Geen amusement
De tv-zenders zullen geen amusement laten zien. Op de radio worden geen spelletjes gespeeld is en wordt de muziek aangepast. De omroepen maken dinsdagavond of woensdagochtend meer bekend ,,over de exacte invulling van de aangepaste programmering''. Wat RTL en SBS woensdag doen, is nog niet duidelijk.
Regionale zenders
De regionale zenders passen de programmering ook aan. Zo zullen Omroep Gelderland, RTV Oost en Omroep Zeeland, net als de publieke omroep, de hele dag geen reclame uitzenden. RTV Utrecht zendt vlak voor de landing van de twee vliegtuigen 5 minuten lang het klokgelui van de Dom uit. Ook Omrop Fryslân en RTV Rijnmond doen mee aan de rouw.
Hilversum
De twee vliegtuigen landen waarschijnlijk rond 16.00 uur in Eindhoven. Dan is er een minuut stilte. Daarna gaan de lichamen naar een kazerne in Hilversum voor de identificatie. ANP

Meer over:

rouw, diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!