Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

'Woensdag extra drukke avondspits'

6 mei 2013
  •  
leestijd 1 minuten
file_61.jpg
De avondspits van woensdag, een dag voor Hemelvaart, wordt druk. De ANWB verwacht dat veel mensen een paar dagen op vakantie gaan, waardoor het woensdagavond een stuk drukker dan normaal zal worden op de weg.
Veluwe
De grootste kans op files is er op de wegen naar de Veluwe (A1, A28, A50), rond Arnhem en Nijmegen (A12 en A50) en naar het zuiden (A2 en A27). Na 19.30 uur is de vakantiedrukte volgens de toeristenbond grotendeels voorbij.
Buitenland
Ook op de wegen in het buitenland wordt het woensdag merkbaar drukker. In België staan de langste files waarschijnlijk rond Antwerpen en Brussel. Verder loopt het waarschijnlijk vast op de E40 tussen Brussel en Oostende. In Frankrijk is er woensdagmiddag kans op files op de wegen vanuit Parijs naar het westen en zuiden. In Duitsland loopt het vast op de wegen naar de Noord- en Oostzeekust en rond Frankfurt, Neurenberg en München.
Zondag 12 mei gaan de meeste mensen in de loop van de middag weer terug naar huis, waardoor er opnieuw kans is op veel files. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar