Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Woekerpolisaffaire zit verzekeraars dwars'

05-06-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
geld_1_63.jpg
De schaduw van de woekerpolisaffaire zit het herstel van met name levensverzekeraars dwars. Dat concludeert het Centraal Planbureau (CPB) naar aanleiding van de Financiële Risicorapportage 2015. De onzekerheid over nieuwe claims en de onduidelijkheid over de omvang van eventuele compensaties hangen volgens het CPB als een schaduw boven de sector.
Beperkte mogelijkheid tot herstel
Het planbureau stelt dat levensverzekeraars een beperkte mogelijkheid hebben tot herstel. Net als bij pensioenfondsen zorgt de lage rente voor waardedaling van verplichtingen van levensverzekeraars ten opzichte van de waarde van beleggingen in obligaties. De premie-inkomsten dalen, maar daartegenover valt een evenredige kostenbesparing nauwelijks te realiseren, meent het CPB. Ook herstel door middel van schaalvergroting lijkt lastig.
De jaarlijkse risicorapportage van de financiële markten wordt op verzoek van de Tweede Kamer sinds 2012 door het CPB opgesteld. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!