Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Woekerpolis.nl wint eerste slag tegen Nationale-Nederlanden

25-04-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
recht_52.jpg
Op 23 april 2014 heeft de rechtbank Rotterdam een positief vonnis gewezen in de collectieve procedure van de Vereniging Woekerpolis.nl tegen Nationale-Nederlanden. De verzekeraar had geëist dat de procedure zou worden geschorst in verband met een andere zaak bij het Europees Hof. De rechtbank maakt korte metten met de vertragingstactiek van Nationale-Nederlanden. In het vonnis wordt NN op alle punten in het ongelijk gesteld en in de kosten veroordeeld. De vereniging wint daarmee de eerste slag in haar procedure.
Bezwaar tegen vertraging
Nationale-Nederlanden had schorsing van de collectieve procedure geëist, omdat zij prejudiciële vragen aan het Europees Hof heeft gesteld in een andere zaak. Een uitspraak in die andere procedure wordt pas op zijn vroegst in het najaar van 2014 verwacht. Nationale-Nederlanden hoopte hiermee de procedure van de vereniging flink te vertragen. De vereniging maakte daartegen bezwaar, omdat slechts één van de verwijten die in de procedure wordt aangevoerd betrekking heeft op de zaak bij het Hof.
'De eerste slag is gewonnen'
Voorzitter Ab Flipse van de Vereniging Woekerpolis.nl licht toe: “Op 9 april jongstleden hebben wij ons standpunt aan de rechter uitgelegd. Hoewel je het natuurlijk nooit zeker weet, verwondert deze positieve uitspraak mij niet. Wij zijn ervan overtuigd dat wij een ijzersterke zaak hebben. De eerste slag is hiermee gewonnen.”
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!