Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

'Woekerpolis bedreigt levensverzekeringen'

01-11-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
600x275_euroduitsland_03.jpg
De afwikkeling van de woekerpolisaffaire gaat mogelijk ten koste van mensen die een gewone levensverzekering hebben afgesloten. Omdat verzekeraars zó veel schadevergoeding moeten betalen, kan het zijn dat ze aan de rendementen van andere producten gaan morrelen. Dat zegt Joanne Kellermann, vertrekkend directielid van De Nederlandsche Bank, in een interview met de Financiële Telegraaf.
Dupe
Volgens Kellermann mogen mensen met 'een brave levensverzekering' niet de dupe worden van mensen die risicovollere producten hebben gekocht. „Er is maar één pot bij zo’n verzekeraar. Als die andere langlopende polissen aan de eindstreep komen, moet er nog steeds genoeg in de pot zitten na afbetaling van gedupeerden met een woekerpolis.” Kellermann was jarenlang verantwoordelijk voor toezicht op de verzekeraars. Ze vindt het pijnlijk dat de woekerpolisaffaire nog altijd niet is afgehandeld.
ANP/Telegraaf
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!