Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

WNF wil boer bij natuur betrekken

20-01-2015
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
landbouw_koeien_02.jpg
Het Wereld Natuur Fonds (WNF) gaat zich voor het eerst bemoeien met landbouw. Nederlandse boeren worden gestimuleerd duurzamer te produceren. Als beginproject gaat het WNF met FrieslandCampina melk op de markt brengen van boeren die rekening houden met broedende weidevogels op hun land. Dat meldt Trouw.
Goede omgang met weidevogels
De aanpak is een omslag voor het WNF, dat tot nu toe was gericht op natuurbehoud. Komend groeiseizoen begint een proef bij zes boeren in Friesland. Het WNF helpt criteria op te stellen voor een goede omgang met weidevogels; als boeren daaraan voldoen, krijgen ze een opslag op hun melkprijs. Dat wordt betaald uit een speciaal duurzaamheidsfonds van FrieslandCampina.
De Rabobank doet ook mee en geeft korting op de financieringslasten van die boeren. Het WNF plakt geen eigen logo op de melkpakken. ,,Het wordt dus geen pandamelk", aldus een WNF-woordvoerder. ANP/Trouw
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!