Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wisselen van energieleverancier populair

21-07-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
4027952.jpg
Per maand stappen ongeveer 70.000 huishoudens over naar een andere energieleverancier. Dat is een forse toename in vergelijking met vorig jaar toen er maandelijks 40.000 huishoudens overstapten.
Deze cijfers zijn afkomstig van EnergieNed, de branchevereniging van energiebedrijven. Websites zoals United Consumers en Prizewize die energiecontracten op hun websites aanbieden, herkennen trends in het overstapgedrag van consumenten. Zo wordt er tegenwoordig vaak gekozen voor meerjarige contracten met een vaste prijs.
De voornaamste redenen om over te stappen zijn voor consumenten de aangeboden premies, bonussen en speciale acties. Gemiddeld bespaart de consument zo'n 300 á 400 euro per jaar bij een overstap. Vanaf een besparing van 100 euro per jaar wordt het  de moeite gevonden over te stappen.
De energiemaatschappijen die het vooral goed doen zijn: de Nederlandse Energie Maatschappij en EnergieDirect. Ook 'groene' aanbieders als Greenchoice doen het prima. De traditionele aanbieders Nuon en RWE hebben ook geen reden tot klagen.
In 2004 werd het mogelijk voor de consument om de eigen energieleverancier te kiezen. Sinds die tijd is er nog nooit zoveel overgestapt als tegenwoordig.
Bron: Nederlands Dagblad

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!