Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Wip wekt stroom op in zonnepark

20-06-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zonnepanelen-energie_11.jpg
Kunstbomen met bladeren van zonnepanelen, lampen op energie van algen en een wip die stroom oplevert. Het Gelderse Hengelo krijgt het eerste grootschalige zonnepark, dat meer is dan een weiland vol zonnepanelen. Naast het technisch vernuft krijgt het park van 7 hectare bomen en ander groen, wandelpaden en een schaapskudde voor duurzaam onderhoud.
Solarpark De Kwekerij combineert volgens de initiatiefnemers recreëren met opwekken van energie en vernieuwende toepassingen van zonne-energie. Het hoofddoel is om met 10.000 zonnepanelen energie op te wekken voor 600 huishoudens. Met het verzamelen van innovatieve toepassingen krijgt het park ook een voorlichtende functie.
Het initiatief komt van de Achterhoekse tuinontwerper Nico Wissing en televisietuinman Lodewijk Hoekstra, die elkaar vonden in hun streven naar duurzame tuinen. ,,Dan bedoelen we echt, meetbaar duurzaam. Niet een label voor een onderdeel, maar van productie tot eindfase en ook hergebruik van grondstoffen. Het hele verhaal'', zegt Hoekstra. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!