Kassa

Winterweer kost NS vele miljoenen

23-02-2010
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
ns-logo_02.jpg
Het winterweer en de daardoor ontstane chaos op het spoor heeft de Nederlandse Spoorwegen (NS) inmiddels vele miljoenen euro's gekost. De 1,5 miljoen vaste klanten van de NS kunnen vanaf dinsdag een brief op de mat of in de mailbox verwachten waarin de NS laat weten dat ze nog een gratis kaartje of een upgrade tegemoet kunnen zien. Dat liet de NS dinsdag weten.
Houders van een maand- of jaarkaart krijgen een gratis dagkaart van de NS, voor zichzelf of voor een ander. Mensen met een voordeelurenkaart mogen met een kaartje voor de tweede klasse in de eerste klasse gaan zitten.
Tijdens de winterellende gaf de NS al bijna een miljoen kopjes thee, koffie en snert weg en kwam het met het zogenoemde zoutkaartje, waarmee reizigers goedkoper konden reizen in de daluren. ,,Verder hebben we natuurlijk inkomsten gemist doordat treinen niet reden en er overuren zijn gemaakt in de reparatiebedrijven'', aldus een woordvoerder.
Ook trekt de NS 50 miljoen euro uit voor het winterbestendig maken van treinen. En wordt er geïnvesteerd in betere reisinformatie. ANP
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!