Kassa

Winterbanden steeds eerder ingekocht

06-10-2011
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
autoband_03.jpg
Op winterbanden is nog geen run ontstaan. Wel verkopen autobedrijven ze steeds eerder en vaker. Dat zei een woordvoerder van de bandenbranchevereniging VACO woensdag.
Verstandig
De Bovag is blij dat het aantal automobilisten dat vroeg winterbanden koopt, is toegenomen. Volgens de autobrancheorganisatie is het verstandig de banden nu al te kopen, omdat anders bij de eerste sneeuwval merken uitverkocht zijn.
Stijging
Uit cijfers van de VACO en Bovag blijkt dat in seizoen 2008-2009 nog 700.000 winterbanden werden verkocht in Nederland. Twee seizoenen later (2010-2011) was dat met een miljoen stuks naar 1,7 miljoen gestegen.
Vallende blaadjes
Volgens een woordvoerder van de Bovag zijn winterbanden echt niet alleen voor de winter. "Wanneer het 7 graden is werken ze al beter dan zomerbanden. Ook in de herfst met vallende blaadjes merk je al verschil door de betere grip op de weg."
Vierseizoenenbanden
Winterbanden zijn volgens hem ook beter dan zogeheten vierseizoenenbanden. "Het nadeel is dat deze band een compromis is, omdat hij in alle jaargetijden moet presteren. Dan lever je iets in, waardoor hij niet zo sterk is als een band gericht op de winter."
Laten wisselen
Beide organisaties adviseren om de banden te laten wisselen bij een autobedrijf. De Bovag: "Er zijn automobilisten die het zelf doen, maar dan moet je wel gevorderd zijn. Het is vaak handiger om aparte velgen te hebben, en de banden moeten onder meer gebalanceerd worden." Een ander voordeel is dat de bedrijven vaak een eigen opslag hebben. Zo zijn de banden geen vervelende last in je schuur of garage.
Reclamecampagne
De VACO is woensdag een reclamecampagne op de radio begonnen waarin de consument wordt aangespoord om nu alvast een afspraak te maken voor het kopen of wisselen van de autobanden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!