Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winterartikelen momenteel enorm populair

09-02-2021
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
73 keer bekeken
  •  
schaatsen kinderen 930x520
Nederlanders zoeken momenteel massaal naar winterartikelen. Er is al meer dan een half miljoen keer gezocht naar een slee op Marktplaats en steeds meer mensen zoeken via Google naar mogelijke locatie om te schaatsen op natuurijs.
Het woord 'slee' is op dit moment de populairste zoekterm op Marktplaats, gevolgd door 'schaatsen' met ruim 120.000 zoekacties. Daarnaast zijn 'skibroek' en 'houten slee', allebei met meet dan 50.000 zoekopdrachten, in trek als winterartikelen. 'IJshockey schaatsen' en 'schaatsen maat 40 dames' zijn de sterkst stijgende zoektermen in de afgelopen week op Google.

Populaire plaatsen

Het Veluwemeer, Henschotermeer en de Loosdrechtse plassen zijn volgens Google de populairste gebieden waar mensen naar zoeken in combinatie met 'schaatsen'. De meeste zoekopdrachten met 'schaatsen' komen uit Utrecht, Groningen en Friesland.

Schaatsen verkopen

De woordvoerder van Marktplaats geeft aan dat veel Nederlanders de oude schaatsen willen verkopen. Er worden dagelijks gemiddeld 18.000 nieuwe advertenties met schaatsen geplaatst, aldus de woordvoerder. De verkoop van strooizout, sneeuwscheppen en winterbanden zijn ook populair op het platform.
Webwinkel Bol.com, sportwinkel Decathlon en bouwwinkel Hornbach zagen vorige week de verkoop van winterartikelen al duidelijk stijgen. Bol.com verkocht ruim tien keer zoveel sleeën als daarvoor en negen keer zoveel schaatsen. Bij Decathlon stonden de kindersnowboots vorige week op nummer één. Bij Hornbach steeg de verkoop van de slee direct na de sneeuwvoorspellingen. ANP

Meer over:

schaatsen, winter
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!