Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winst betekent niet automatisch verlaging zorgpremie

26-08-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
zorgverzekering-zorgkosten_27.jpg
De zorgverzekaars maken meer winst, maar dat betekent niet automatisch dat de zorgpremies ook omlaag gaan. Dat blijkt uit berichten van Menzis en Achmea.
Winst
De zorgverzekeraars maakten het afgelopen jaar 1,4 miljlard euro winst. Dat is meer dan een verdubbeling van het jaar ervoor. Dan is logisch dat de volgende denkstap 'premieverlaging is.' Dit dacht minister Schippers (Volksgezondheid) ook.
Kort door de bocht
Maar zo werkt het niet."Als u de vraag heel sec stelt of het te kort door de bocht is om te zeggen dat de premie omlaag kan, kan het antwoord daarop alleen maar 'ja' zijn." Zegt Wim van der Meeren van CZ.
Onzeker
De zorgverzekeraars zijn nog onzeker over wat de ziekenhuiskosten in 2012 precies zijn. De cijfers op Prinsjesdag moeten nog worden afgewacht. Ook de stijging van de zorgkosten is nog onduidelijk.
2015
voor 2014 is het nog onduidelijk, maar in 2015 gaat de premie sowieso omhoog. Van der Meeren: "In 2015 komt een belangrijk deel van de dingen die nu onder de Algemene Wet Bijzondere Ziektekosten vallen, in de zorgverzekeringswet. Een ding is zeker, dan gaat de premie omhoog." Financieele Dagblad/BNR/NU.nl
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!