Kassa

Winkels willen namen verkopers verdacht vlees

11-04-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
vlees_16.jpg
Het Centraal Bureau Levensmiddelenhandel (CBL) wil de namen van de bedrijven die vlees van de verdachte vleesverwerker Willy Selten in Oss hebben gekocht en (verwerkt) doorverkocht. Dat liet het CBL woensdagavond weten.
Afnemers
,,Supermarkten en foodservicebedrijven staan in de startblokken om mee te werken aan een snelle oplossing van de affaire, maar hebben hiervoor informatie nodig’’, stelt het CBL. Het bureau begrijpt niet dat leveranciers 2 weken de tijd krijgen om uit te zoeken waar het vlees terecht is gekomen.
De NVWA geeft de 130 Nederlandse afnemers 2 weken de tijd om het vlees te traceren. Ze zijn verplicht om de NVWA daarover op de hoogte te houden. Volgens het CBL schrijft wetgeving een periode van maximaal 4 uur voor.
De consumentenbond
Ook de consumentenbond zegt zich te verbazen over die termijn van 2 weken.
Kopers informeren
Waarschijnlijk hebben de 130 Nederlandse afnemers het geleverde vlees verwerkt en op hun beurt weer doorverkocht, aldus een woordvoerder van de NVWA. Zij zijn verplicht om die kopers ook te informeren over de terugroepactie. De NVWA weet niet of al het vlees überhaupt nog op te sporen is: ,,Dat moet uit deze recall blijken.'' De organisatie is niet bang dat afnemers net als Selten hun administratie niet op orde hebben en daardoor hun kopers niet kunnen inlichten. ,,We gaan ervan uit dat bedrijven te goeder trouw zijn en niet bewust iets doen wat niet mag.'' ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!