Sfeerfoto van Kassa
Kassa
Kassa

Iedere zaterdag 19.05 uur op NPO1

Het consumentenplatform van BNNVARA met Vraag & Beantwoord, dossiers en het laatste nieuws. Bekijk actuele onderwerpen en uitzending gemist online!
Kassa

Winkels voeren campagne: veilig weer open kan

12 jan 2022
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
373 keer bekeken
  •  
1127winkel

Met een landelijke campagne vraagt de winkelbranche het kabinet om winkels na vrijdag weer te openen. 

Aanstaande vrijdag is er weer een persconferentie van het kabinet, waarop bekend wordt gemaakt wat het vervolg wordt van de coronamaatregelen. Met posters op winkelruiten en berichten op sociale media laten de ondernemers Nederland weten dat winkels veilig open kunnen.

Maatregelen bij heropening bepleit

Nu nog zijn alle niet-essentiële winkels (circa 56.000) dicht vanwege corona. Maar dat is niet meer nodig, vinden de organisaties. Met inachtneming van maatregelen als het dragen van mondkapjes en het houden van afstand kunnen de deuren weer open. Mocht het nodig zijn, dan kan er met een maximum aantal bezoekers per winkel worden gewerkt, stelt de winkelbranche.

Brandbrief gemeenten

Ondertussen hebben meerdere gemeenten een brandbrief gestuurd naar het kabinet, ook met de oproep om niet-essentiële winkels weer te openen. Ze vrezen voor de gevolgen voor de winkeliers als de lockdown nog langer aanhoudt.

Sommige niet-essentiële winkels hebben het heft al in eigen hand genomen en zijn afgelopen weekend uit protest opengegaan. Ook voor komend weekend zijn sommige winkeliers dat van plan. ANP

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar