Kassa

Winkels nemen vaker spaarlamp terug

25-02-2013
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
spaarlamp_04.jpg
Het aantal winkeliers dat spaarlampen voor recycling aanneemt bij aankoop van een nieuwe lamp is in vergelijking met voorgaande jaren flink gestegen. In 2010 en 2011 lag het percentage nog bij 50 respectievelijk 63 procent, maar in 2012 nam 83 procent van de winkels een kapotte spaarlamp aan. Dit blijkt uit een onderzoek van LightRec.
Het beste scoren warenhuizen, bouwmarkten en elektronicazaken. Supermarkten kenden een opvallende stijging. 45 procent van de supers nam spaarlampen aan, in 2011 lag dit cijfer duidelijk lager.
Kennis personeel matig
LightRec is minder tevreden over de kennis van medewerkers in de onderzochte winkels. Zo weet slechts 50 procent van de medewerkers dat lampen gerecycled worden. Soms werden de afgeleverde lampen zelfs in het huisvuil gegooid door het personeel. Ook de voorlichting over de aankoop van een nieuwe lamp was matig: de consument werd in 41 procent van de gevallen goed geadviseerd over het wattage van een nieuwe spaarlamp. Vergeleken met vorig jaar is dit wel een flinke groei.
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!