Kassa

Winkels in Amsterdam-Zuidoost weer open

  •  
13-03-2009
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
188340.jpg
De winkels in Amsterdam-Zuidoost gaan vrijdag weer open. dat heeft de politie gemeld. Donderdag moesten de winkels van de politie dichtblijven na een terreurdreiging. Het gaat om de winkels in het Arenagebied en de vestiging van woonwarenhuis Ikea. Volgens de politie is er op dit moment geen sprake meer van een serieuze dreiging.
De donderdag aangehouden verdachten zijn alle nog in voorarrest. Vrijdagmorgen wordt besloten of een langere hechtenis nodig is.
Behalve winkels moesten donderdag ook een bioscoop dicht blijven. Een concert van de Amerikaanse band The Killers in de Heineken Music Hall werd afgelast.
De zaak kwam aan het rollen na een telefoontje aan de politie in de nacht van woensdag op donderdag. Daarin werd gemeld dat drie mannen explosieven wilden plaatsen gericht op het maken van slachtoffers in winkels. Volgens korpschef Bernard Welten kwam de melding uit Brussel. De beller vertelde waar de mannen verbleven en noemde namen, panden en winkelketens. Hij gaf ook een vaag signalement. Er werd gebeld met een prepaid mobiele telefoon.
Kort daarna werd duidelijk dat een van de genoemde namen behoort bij een familielid van een betrokkenen bij de aanslagen in Madrid op 11 maart 2004.
Bron: ANP

Meer over:

diginieuws
Delen:

Praat mee

Heb je een vraag, suggestie of wil je gewoon iets kwijt? Dat kan hier. Lees onze spelregels.

avatar

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!