Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winkelketens weer open na coronasluitingen

08-04-2020
  •  
leestijd 2 minuten
  •  
winkelstraat 1127
Enkele winkelketens die vorige maand de deuren sloten om de verspreiding van het coronavirus tegen te gaan, zijn weer geopend. Schoenenketen Van Haren meldt op zijn website dat vrijwel alle winkels weer opengaan. Ook bij Nederlandse filialen van maatpakkenverkoper Suitsupply zijn klanten weer welkom. Outdoorketen Bever heeft twaalf winkels heropend. 
Bij Van Haren zijn op enkele vestigingen in het centrum van Amsterdam na alle ruim 140 winkels weer geopend. Na aanpassingen voldoen de winkels aan richtlijnen van het RIVM, stelt het bedrijf. De budgetketen drukt klanten op het hart thuis te blijven bij griep- of verkoudheidsklachten.

Reguleren van klanten

De 24 heropende modezaken van Suitsupply, die bijna een maand waren gesloten, blijven het aantal bezoekers reguleren. De keten roept klanten op de filialen zo veel mogelijk op afspraak te bezoeken.
Suitsupply-baas Fokke de Jong stelt dat de beslissing na overleg met personeel is genomen. Ervaringen met enkele opnieuw geopende vestigingen in China tonen volgens hem aan dat klanten gepaste afstand van elkaar houden en andere voorzorgsmaatregelen naleven. "Ik heb er alle vertrouwen in dat dit in Nederland ook het geval gaat zijn", zegt De Jong. "Want hoe ernstig de huidige situatie ook is, we zijn ook van mening dat het leven door moet gaan."

Paasmaatregelen

Bouwmarktketen Hornbach, die sinds de start van coronacrisis open is gebleven, zal in aanloop naar Pasen coronamaatregelen nemen. Het bedrijf verlaagt het maximale aantal bezoekers per vestiging flink. Als regel werd aangehouden 1 klant per 25 vierkante meter, maar Hornbach hanteert vanaf nu 1 bezoeker per 50 vierkante meter. Ook wordt de toestroom van auto's op de parkeerplaatsen gereguleerd.
Met name in de weekenden komen doe-het-zelver in groten getale naar Hornbach en andere bouwmarkten. Dat leidt geregeld tot files en rijen, met name doordat het aantal klanten in de winkels aan een maximum is gebonden. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!