Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winkeliers vrezen voor terugkeer eurocentjes

09-05-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
1eurocent_02.jpg
Detailhandel Nederland vreest dat de munten van 1 en 2 eurocent weer terugkomen in ons land door nieuwe regelgeving uit Brussel. Als de Europese voorstellen erdoor komen, zijn winkeliers straks verplicht om biljetten van 500 euro te accepteren. Afronden van bedragen op 1 en 2 eurocent mag dan ook niet meer, waarschuwt de winkeliersorganisatie vrijdag.
Eigen regels
Nederland hanteert, net als enkele andere Europese landen eigen regels ten aanzien van kleine euromuntjes en grote coupures. Muntjes van 1 en 2 eurocent worden daardoor al jaren nauwelijks nog gebruikt en winkeliers hebben de vrijheid om grote biljetten te weigeren.
,,Dit leidt tot meer gemak, lagere kosten en minder overvallen. De Europese Commissie dreigt hier in deze voorstellen nu voor te gaan liggen. Zij is hierin van mening dat lidstaten niet zelf mogen bepalen hoe zij met contant geld omgaan en wil in heel Europa dezelfde regels toepassen'', aldus Detailhandel Nederland. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!