Logo Kassa
Het consumentenplatform van BNNVARA.

Winkeliers vrezen voor dure betaalmethoden

29-10-2014
  •  
leestijd 1 minuten
  •  
creditcards_03.jpg
Winkeliers vrezen dat betalen met de mobiele telefoon de deur opent voor dure betaalmethoden, zoals creditcardbetalingen en PayPal. Hierdoor komt het ,,efficiënte Nederlandse betalingsverkeer met lage maatschappelijke kosten'' in gevaar. Daarvoor waarschuwt Detailhandel Nederland woensdag.
Regulering
De organisatie pleit daarom bij de Europese Commissie voor goede regulering van het betalen met de mobiele telefoon. Betalen met de mobiele telefoon staat in Nederland nog in de kinderschoenen, maar daar lijkt op korte termijn verandering in te komen. Een aantal grote internationale bedrijven, zoals PayPal, Apple en Visa, ontwikkelt achter de schermen in sneltreinvaart producten waarmee de klant met een mobiele telefoon kan betalen aan de kassa.
Geen wetgevend kader
,,In Nederland zijn weliswaar goede afspraken gemaakt over pinbetalingen met de mobiele telefoon, maar er ontbreekt een goed wetgevend kader voor alle andere vormen van betalen met de mobiele telefoon die momenteel ontwikkeld worden'', zegt Tom Ponjee, secretaris betalingsverkeer bij Detailhandel Nederland.
Vaste lage tarieven
De winkeliers pleiten onder meer voor vaste lage tarieven voor transacties, in plaats van een percentage van het aankoopbedrag. Ook wil de belangenclub een Europese standaardisatie en protocollen voor het gebruik van mobiele betaalmiddelen, op basis van de Nederlandse situatie. ANP
Delen:

Praat mee

onze spelregels.

avatar
0/1500
Bedankt voor je reactie! De redactie controleert of je bericht voldoet aan de spelregels. Het kan even duren voordat het zichtbaar is.

Altijd op de hoogte blijven van het laatste nieuws?

Meld je snel en gratis aan voor de Kassa nieuwsbrief!